Terapia cu ozon in prostatita cronica

In prostatita cronica ozonul are rolul de a optimiza drenajul secretiei prostatice stagnante. Acesta se obtine prin introducerea trans-rectala a unui amestec gazos ozon/oxigen cu masajul simultan al prostate. Efectul este unul transuretral si transrectal al asupra prostatei. Ozonul introdus trans-rectal va fi absorbit in zona pelvisului acesta fiind un agent terapeutic local cu efect maxim pe organele din jur. Umplerea ampulei rectale cu amestec gazos va exercita un efect mechanic asupra prostate.

Terapia cu ozon in bolile cu transmitere sexuala

Ozonul inhiba procesele de peroxidare lipidica si activeaza mecanismele antioxidante ale organismului. In infectiile urogenitale germenii declansatori de tip bacterian sau viral sunt distrusi direct la contactul cu ozonul.

Tratamentul cu ozon in cistita si cistopielonefrita

In cistita si cistolpielonefrita, afectiuni inflamatorii, ozonul aplicat in insuflatii pe termen lung inhiba procesul de replicare bacteriana si virala avand efecte remarcabile. De asemenea, ozonul augmenteaza tratamentul cu antibiotic crescand eficienta acestuia la administrare.