In cazul afectiunilor reumatologice precum:

  • artroze: coxoartroza, gonartroza, spondilartroza, artroze ale articulatiilor mici metatarsiene si metacarpiene
  • discopatie, hernie de disc vertebral, afectiuni inflamatorii ale articulatiilor
  • tendinite, bursite, contracture muscular, carcei

Ozonul are o eficienta terapeutica ridicata datorita actiunii acestuia antiinflamatorie ,antialgica si miorelaxanta, de refacere a functiei articulare.
Ozonul intensifica circulatia sangvina la nivelul articulatiei injectate, elimina reziduurile metabolice si toxinele din articulatie, blocheaza substantele care intretin inflamatia articulara.
Ozonul creste nivelul de oxigen la nivel tisular fiind cunoscut faptul ca durerea apare in tesuturile hipooxigenate.
Ozonul amelioreaza durerea in cazul lombalgiilor si a herniilor de disc.

Tratamentul consta in:

  • infiltratii locale, infiltratii muscular in punctele de durere si punctele de acupunctura
  • autohemoterapie majora

Metoda injectarii presupune introducerea unui amestec gazos ozon/oxigen direct in spatial intervertebral corespunzator herniei discale sau indirect in musculatura paravertebrala aferenta acestuia.
In cazul herniei de disc se vor injecta atat spatiile intervertebrale cat si musculature aferenta, efectul ozonului fiind unul de potentare si de diminuare a durerii prin eliminarea edemului intradiscal din partea pulpoasa a discului.
In cazul gonartrozei se vor injecta genunchii cu o cantitate prestabilita de amestec ozon/oxigen ozonul avand efect antiinflamator si de refacere a functiei articulare.
In cazul coxartrozei se va injecta periarticular si intramuscular o cantitate prestabilita de amestec ozon/oxigen avand efect antiinflamator si de refacere a vascularizatiei periarticulare care in majoritatea cazurilor este redusa.