Ozonoterapia este benefica in bolile degenerative precum scleroza multipla , Alzheimer, Parkinson, recuperari dupa AVC sau traumatisme. Exista afectiuni in care ozonoterapia are rezultate remarcabile.

Sindrom tunel carpian
Tunelul carpian este o regiune intre incheietura pumnului si palma, delimitat de oasele carpiene si ligamentul carpian. Prin acest canal trec tendoanele si nervii. Diagnosticul de sindrom de tunel carpian se afirma clinic pe baza acuzelor de de furnicaturi si amorteala degete, asociind durere a mainii ce poate merge pana la cot.
Tratamentul consta in infiltrarea unei cantitati de amestec ozon/oxigen intre ligamentul carpian si oasele metatarsiene precum si infiltrarea de a lungul traiectului nervos adiacent. Rezultatele sunt remarcabile, peste 80% dintre pacientii tratati ne mai avand nevoie de indicatie chirurgicala.

Nevralgia de trigemen
Nervul trigemen este unul din principalii nervi ai fetei ce controleaza senzatiile tactile si durerea de la nivelul creierului la fata, dinti, gura, muschii folositi ptr masticartie,productie salivara si lacrimala. Nevralgia provoaca dureri profunde asemanatoare electrosocurilor ce pot aparea oriunde la nivelul fetei. Tratamentul consta in infiltratii cu amestec ozon/oxigen subcutanat, de-a lungul traiectului nervos, incepand din central declansator al durerii pe toata hemifata pacientului.

Migrena
Este o durere de cap asociata de regula cu greata, varsaturi, sensibilitate la lumina si zgomotIn timpul atacului migrenos exista modificari vasculare demonstrate printr o reducere a fluxului cerebral. Tratamentul consta in Autohemoterapie majora ce ajuta la o mai buna oxigenare a creierului si la o crestere a fluxului vascular cerebral.

Oboseala cronica sindrom “Burn-Out”
Este caracterizat prin oboseala rapida si extenuare intense care impiedica efectuarea activitatilor normale. Poate dura cel putin 6 luni. Se recomanda Autohemoterapia majora ce ajuta la recuperarea energetic a organismului printr-un mechanism de reglare la nivel central.

Neuropatia, Nevralgia, Nevrita
In aceste afectiuni s-a dovedit ca ozonul introdus in anumite concentratii sucutanat sau intramuscular, regleaza fluxul sangvin de la nivelul nervului imbunatatind circulatia si concentratia in oxigen la nivelul injectat, reducand simptomele acestor afectiuni.